Straszne historie, które musisz usłyszeć! Październikowe premiery w Storytel

ZAPOWIEDZI

Straszne historie, które musisz usłyszeć! Październikowe premiery w Storytel

Przedstawiamy 5 mrożących krew w żyłach seriali do słuchania na Halloween! Dzięki odcinkowej formule produkcji Storytel Original na pewno nie będziesz się nudzić w jesienne wieczory.

"Przestraszenia. Horror na faktach”
premiera 5.10.2018
Agnieszka Haska, Jerzy Stachowicz
czyta: Jakub Wieczorek
gatunek: literatura faktu

Serial do słuchania dla osób o mocnych nerwach. Agnieszka Haska i Jerzy Stachowicz przedstawiają "Przestraszenia", czyli historie tak przerażające, że nie mogą być prawdziwe. A jednak - opierają się wyłącznie na faktach! Autorzy odtwarzają najbardziej tajemnicze i niezwykłe historie, które do dziś mrożą krew w żyłach. Ten serial Storytel Original to 8 odcinków, w których usłyszysz m.in. o śpiączkowym zapaleniu mózgu, czyli najstraszniejszej chorobie i epidemii XX wieku czy o polskich domach, w których straszy. Co tydzień w piątek, na storytel.pl premiera nowego odcinka. Pozycja obowiązkowa na październikowe i listopadowe weekendy.

Przestraszenia. Horror na faktach - S1E1 - Audiobook & E-book - Jerzy Stachowicz,Agnieszka Haska - Storytel

Czujesz, że chce ci się spać, powieki zaczynają ci ciążyć? Marzysz tylko o tym, żeby przyłożyć głowę do poduszki? Uważaj, to może nie być zwykłe zmęczenie

„Niebieski Księżyc”
premiera 12.10.2018
Maciej Sanik
czyta: Olga Bołądź i Mariusz Bonaszewski
gatunek: horror

Klimatyczny horror rozgrywający się w latach 50. zeszłego wieku w Kanadzie. Tamtego lata w północnych lasach wybuchł pożar, którego skutki widać było nawet w Europie, a księżyc przybrał niepokojąca błękitną barwę. Czy tak wielki kataklizm to tylko przypadek? Indianie od dawna mówili, że w lasach żyją istoty, których nie należy budzić. W podobnej scenerii pojawia się rodzina polskich imigrantów. Jan to skompromitowany w naukowym świecie botanik, jego żona Eliza, pianistka, wolałaby wrócić do Polski. Tymczasem najlepszy przyjaciel ich dziesięcioletniego syna ginie w przerażających okolicznościach, a to dopiero początek wydarzeń, które dotkną całe miasteczko, do którego przeprowadziła się rodzina Harnatów. Dziesięć odcinków trzymających w napięciu to kolejny powód do wsłuchania się w Storytel Original tej jesieni.

„Opowiem Ci o zbrodni”
premiera 16.10.2018
Katarzyna Bonda, Marta Guzowska, Wojciech Chmielarz, Katarzyna Puzyńska, Igor Brejdygant, Małgorzata i Michał Kuźmińscy
czyta: Piotr Stramowski, Szymon Bobrowski, Olga Bołądź, Borys Szyc, Przemek Bluszcz, Mariusz Bonaszewski
gatunek: literatura faktu

Najbardziej poczytni polscy pisarze kryminałów i znani aktorzy w roli lektorów. „Opowiem Ci o zbrodni” to niezwykły projekt łączący książkę z dokumentem telewizyjnym i serialem audio. W opowiadaniach opartych na faktach z policyjnych i sądowych akt, przywołane zostały prawdziwe zbrodnie. Każdy z autorów przeanalizował okoliczności towarzyszące przestępstwom i wcielił się w rolę narratora dokumentu emitowanego w telewizji kryminalnej Crime+Investigation Polsat, co tydzień począwszy od 17 października. Dzięki połączeniu dwóch światów, serialu telewizyjnego z serialem audio, możesz co tydzień obejrzeć nowy odcinek dokumentu na bazie opowiadania, ale całej historii posłuchasz tylko w Storytel. Sześć odcinków i sześciu znakomitych polskich aktorów w roli lektorów. Szyc, Bołądź, Stramowski, Bobrowski, Bluszcz i Bonaszewski. Uwolnij swoją wyobraźnię i posłuchaj tego, czego nie zobaczysz. Więcej na www.zbrodnia.storytel.pl już od 16 października!

„Godzina duchów"
premiera 17.10.2018
Marta Guzowska
czyta: Edyta Olszówka
gatunek: kryminał

Marta Guzowska to jedno z najważniejszych nazwisk w polskim kryminale. Dla Storytel Original autorka przygotowała niezwykłą historię w 10 odcinkach, łączącą opowieść kryminalną z wątkami komediowymi. Zaczyna się jak w kawale: „Do salonu wróżki wchodzi rosyjski mafioso imieniem Boris...”. Gangster żąda od kobiety podszywającej się pod medium, aby odnalazła jego zaginioną córkę. We współczesnym Wiedniu mieszają się psychologia, archeologia i parapsychologia, które łączy jedno: okrutna zbrodnia. Napisany doskonałym stylem kryminał Marty Guzowskiej to historia, od której nie sposób się oderwać do samego końca – gdy wybije godzina duchów. W aplikacji dostępny jest już cały sezon serialu, dzięki czemu możesz dozować przyjemność lub skonsumować całą historię w jeden weekend.

„Świat grozy”
premiera 31.10.2018
miedzynarodowa antologia
„Czarny mercedes” Marcin Mortka
czyta: Julia Kamińska
gatunek: horror

Ten niezwykły projekt Storytel to międzynarodowa antologia z tekstami z: Polski, Holandii, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Indii, Egiptu i Wielkiej Brytanii. Autorem polskiego opowiadania jest Marcin Mortka. Autor w swoim odcinku przywołał historię siejącej przerażenie czarnej wołgi, która miała w latach 60. i 70. porywać dzieci. Przyczynkiem do powstania każdej z 9 historii stały się lokalne legendy miejskie. Premiera cyklu na storytel.pl już w Halloween!

Storytel Original, czyli seriale do słuchania,  to unikatowy projekt na rynku audiobooków. Storytel to cyfrowa usługa abonamentowa, umożliwiająca streaming audiobooków na telefonach, tabletach i komputerach. Firma powstała w 2005 r. w Szwecji, w Polsce działa od lutego 2016. Obecnie ma ponad 700 tys. użytkowników w 13 krajach.

Storytel - Audiobooki i Ebooki w Twoim telefonie

Audiobooki w Twoim telefonie. Posiadamy tysiące audiobooków wszystkich gatunków literackich. Słuchaj książek, podczas joggingu, monotonnej pracy fizycznej lub codziennych dojazdów do pracy. Wersja próbna dla wszystkich nowych użytkowników!

okladkaStramowski_ZEWNETRZNA.jpg

Październikowe premiery Storytel - informacja prasowa.docx