Konferencja prasowa

Warszawa, 7.03.2017

Konferencja prasowa

Zapraszamy na konferencję prasową podsumowującą pierwszy rok działalności Storytel w Polsce.

Storytel, jedyny w Polsce serwis streamingowy z audiobookami, zaprasza na konferencję prasową, która odbędzie się 14 marca 2017 roku, w warszawskim Kinie Iluzjon (ul. Narbutta 50A) o godz. 11:00.

Konferencja ma na celu podsumowanie pierwszego roku działalności Storytel w Polsce oraz przedstawienie planów na najbliższe miesiące.

Wśród prelegentów wystąpią m.in.:
- Morten Strunge, CCO, Storytel
- Michal Szolc, dyrektor zarządzający Storytel Polska
- Marcin Zwierzchowski, project manager, Storytel Original

Konferencję poprowadzi Anna Dziewit-Meller. Po części oficjalnej zapraszamy na lunch.

Dodatkowe informacje i akredytacje:
Marta Wawrzeniecka
email: marta@wszemiwobec.pl

Harry Potter w wersji audio już na Storytel!

Polska wersja audiobooka Harry Potter zadebiutowała w Storytel. Wszystkie 7 części popularnej serii J. K. Rowling są już dostępne do słuchania w aplikacji  umożliwiającej streaming audiobooków. Opowieść czyta Piotr Fronczewski.
Jakub Małecki i Krzysztof Piskorski w historiach, których się po nich nie spodziewacie

Projekt Storytel Original to nie tylko nowe fabuły od znanych autorów, ale też nowe wyzwania dla samych twórców. Efektem ostatniej współpracy Storytel z nagradzanymi pisarzami młodego pokolenia jest pierwszy thriller o seryjnym mordercy autorstwa Jakuba Małeckiego oraz postapokalipsa o załodze czołgu Bies Krzysztofa Piskorskiego. Do końca roku Storytel planuje publikację kolejnych kilkunastu seriali audio.
Storytel przygotuje audiobook z relacją Andrzeja Bargiela z wyprawy na K2

To niezwykły człowiek i niezwykły projekt. Andrzej Bargiel, narciarz wysokogórski i alpinista, wyrusza na kolejną wyprawę, której celem jest zjazd na nartach z drugiego najwyższego szczytu na ziemi - K2. To druga próba zrealizowania wyzwania, ale po raz pierwszy relację z tej niezwykłej wyprawy usłyszymy w formie audiobooka w odcinkach. Projekt jest realizowany we współpracy ze Storytel Polska.
Rusza nowa kampania Storytel Polska

Nowa kampania reklamowa Storytel Polska wystartowała z początkiem czerwca. Serwis streamingujący audiobooki postawił na przewrotne hasło „Czytaj tak, jak chcesz". Za kampanią stoi międzynarodowa agencja B-Reel, współpracująca z takimi markami jak Netflix, Google czy H&M.

Audiobooki w streamingu? Mówili, że to się nie uda!

Dostęp do szerokiej bazy audiobooków w ramach jednego abonamentu – takie rozwiązanie zaproponował Polakom rok temu serwis Storytel. To wydarzenie zrewolucjonizowało polski rynek audiobooków. Dziś Storytel stale powiększa bazę klientów, dla których wprowadza wiele innowacji – nowe metody płatności, audiobooki pisane na specjalne zamówienie serwisu oraz produkcje własne (w tym roku planowane jest wydanie 250 audiobooków).