Rusza nowa kampania Storytel Polska

"Czytaj tak, jak chcesz"

Rusza nowa kampania Storytel Polska

Nowa kampania reklamowa Storytel Polska wystartowała z początkiem czerwca. Serwis streamingujący audiobooki postawił na przewrotne hasło „Czytaj tak, jak chcesz". Za kampanią stoi międzynarodowa agencja B-Reel, współpracująca z takimi markami jak Netflix, Google czy H&M.

Ruszyła nowa kampania reklamowa Storytel Polska obejmująca spoty telewizyjne, outdoor, reklamę mobilną na autobusach miejskich oraz kampanię performance w internecie i social media. Działania zostały rozłożone w czasie, dlatego kolejne odsłony kampanii pod hasłem „Czytaj tak, jak chcesz”, będą widoczne do końca 2018 roku.

Dane Stowarzyszenia Amerykańskich Wydawców pokazują, że po latach stagnacji w branży, za oceanem wydawcy dostrzegli już ogromny potencjał w audiobookach i w ostatnich pięciu latach potroili przychody z tego tytułu. Rynek e-booków spada, rynek audiobooków rośnie. Bardzo szybko rośnie. Na świecie co dziesiąta książka sprzedawana jest już właśnie w formacie audio. Ten trend dociera powoli również do Polski, co obserwujemy na podstawie przyrostów naszych użytkowników. Realizujemy skrupulatnie nasz cel - być aplikacją pierwszego wyboru, jeżeli chodzi o audiobooki.

Nasza kampania natomiast otwiera intensywne półrocze dla Storytel Polska. Do końca 2018 roku planujemy jeszcze wydanie kilku nowych seriali do słuchania. Miedzy innymi z Borysem Szycem, Cezarym Pazurą czy Andrzejem Bargielem w rolach głównych. Będzie trochę zimy i historie prosto z Kalifornii, czyli każdy znajdzie coś dla siebie u nas w aplikacji. I dokładnie tak brzmi hasło w naszych spotach, czyli tysiące historii wartych słuchania, gdzie chcesz i kiedy chcesz!

mówi Jakub Barzak, Marketing Manager Storytel Polska.

Spoty telewizyjne promujące Storytel będą emitowane do końca roku zarówno w stacjach ogólnopolskich jak TVN, Polsat i TVP, oraz w kanałach tematycznych.
W ramach kampanii mieszkańcy stolicy zobaczą dodatkowo gigantyczny mural, który powstanie tuż obok stacji Metra Politechnika. Mural będzie poświecony nowemu serialowi do słuchania z serii Storytel Original pt. „Nowe Życie” autorstwa Jakuba Małeckiego. Za realizację przedsięwzięcia odpowiada Good Looking Studio. Autorem kreacji jest Dark Crayon  a sesji foto Angelina Stasiak.
Koncepcję nowej kampanii Storytel i kreacje reklamowe przygotowała międzynarodowa agencja B-Reel. W planowanie działań i zakup mediów w Polsce zaangażowano agencje: Blue 449,  Media Republice i SalesTube.
storytel-2.jpgstorytel-1.jpg
Storytel to cyfrowa usługa abonamentowa, umożliwiająca streaming audiobooków na telefonach, tabletach i komputerach. Mechanizm działania usługi zbliżony jest do Spotify - użytkownik wnosi stałą miesięczną opłatę i może słuchać audiobooków bez żadnych ograniczeń. Dodatkowo, Storytel sam jest producentem i wydawcą audiobooków. Firma została założona w Szwecji w 2005 roku i aktualnie obsługuje przeszło 0,5 mln użytkowników. W Polsce Storytel działa od dwóch lat.

storytel-1.jpg

storytel-2.jpg

Rusza nowa kampania Storytel Polska - informacja prasowa FINAL.docx

Harry Potter w wersji audio już na Storytel!

Polska wersja audiobooka Harry Potter zadebiutowała w Storytel. Wszystkie 7 części popularnej serii J. K. Rowling są już dostępne do słuchania w aplikacji  umożliwiającej streaming audiobooków. Opowieść czyta Piotr Fronczewski.
Jakub Małecki i Krzysztof Piskorski w historiach, których się po nich nie spodziewacie

Projekt Storytel Original to nie tylko nowe fabuły od znanych autorów, ale też nowe wyzwania dla samych twórców. Efektem ostatniej współpracy Storytel z nagradzanymi pisarzami młodego pokolenia jest pierwszy thriller o seryjnym mordercy autorstwa Jakuba Małeckiego oraz postapokalipsa o załodze czołgu Bies Krzysztofa Piskorskiego. Do końca roku Storytel planuje publikację kolejnych kilkunastu seriali audio.
Storytel przygotuje audiobook z relacją Andrzeja Bargiela z wyprawy na K2

To niezwykły człowiek i niezwykły projekt. Andrzej Bargiel, narciarz wysokogórski i alpinista, wyrusza na kolejną wyprawę, której celem jest zjazd na nartach z drugiego najwyższego szczytu na ziemi - K2. To druga próba zrealizowania wyzwania, ale po raz pierwszy relację z tej niezwykłej wyprawy usłyszymy w formie audiobooka w odcinkach. Projekt jest realizowany we współpracy ze Storytel Polska.
Rezygnujemy z czytania na rzecz słuchania? Audiobooki na WTK 2018

Cezary Pazura, Magdalena Witkiewicz, Marcin Ciszewski, Mateusz Borek i Jakub Ćwiek to tylko część osobistości, które można było spotkać podczas Warszawskich Targów Książki na najbardziej interaktywnym stoisku należącym do Storytel. Tu zamiast tradycyjnych książek, można było założyć słuchawki i posłuchać ulubionych historii. Światowe trendy wskazują, że coraz częściej rezygnujemy z czytania na rzecz słuchania.

Storytel przygotuje audiobook z relacją Andrzeja Bargiela z wyprawy na K2