"Opowiem ci o zbrodni" w Storytel [Słuchaj przez 30 dni za darmo]

PREMIERA

"Opowiem ci o zbrodni" w Storytel [Słuchaj przez 30 dni za darmo]

Najbardziej poczytni pisarze kryminałów, opowieści o prawdziwych polskich zbrodniach i znani aktorzy w roli lektorów. W Storytel premiera niezwykłego serialu audio „Opowiem ci o zbrodni”. To pierwszy projekt łączący książkę, dokument telewizyjny i serial audio.

okladkaStramowski_ZEWNETRZNA.jpgokladkaBobrowski_ZEWNETRZNA.jpgokladkaBoladz_ZEWNETRZNA.jpgokladkaBonaszewski_ZEWNETRZNA.jpgokladkaBluszcz_ZEWNETRZNA.jpgokladkaSzyc_ZEWNETRZNA.jpg
Historie opisane przez wybitnych polskich autorów powieści kryminalnych, stały się przyczynkiem do stworzenia dwóch seriali, opowiadających o prawdziwych zbrodniach. Dokumentu telewizyjnego w telewizji Crime+Investigation Polsat i serialu audio w Storytel.

Dzięki połączeniu serialu telewizyjnego z serialem audio możemy po raz pierwszy najpierw wysłuchać opowiadanie dla przykładu Kasi Bondy czytane przez Piotrka Stramowskiego, a potem obejrzeć dokument w CI Polsat poświęcony tej historii. To ekscytujące, że możemy zaprosić naszych użytkowników w tę niezwykłą podróż, gdzie audio łączy się z obrazem, a tło stanowią prawdziwe historie. Pozostawiamy przestrzeń dla wyobraźni, ale dajemy też użytkownikowi szansę zobaczenia historii oczami autora opowiadania. Po raz pierwszy w taki sposób łączymy świat książki, audio i wideo.

mówi Jakub Barzak, Marketing Manager, Storytel Polska

W opowiadaniach opartych na faktach z policyjnych i sądowych akt, przywołane zostały prawdziwe zbrodnie. Każdy z autorów przeanalizował okoliczności towarzyszące przestępstwom i wcielił się w rolę narratora dokumentu emitowanego w telewizji kryminalnej Crime+Investigation Polsat, co tydzień począwszy od 17 października. Ponadto, pełne historie czytane przez wybitnych autorów, będą co tydzień publikowane w aplikacji Storytel. W rolę lektorów strasznych historii wcieli się Borys Szyc, Piotr Stramowski, Olga Bołądź, Przemek Bluszcz, Szymon Bobrowski i Mariusz Bonaszewski. W aplikacji można już odsłuchać pierwszy odcinek serii.
Odc. 1 „Łaska” Katarzyna Bonda, czyta Piotr Stramowski
Odc. 2 „Portret kobiety nad brzegiem morza” Wojciech Chmielarz, czyta Szymon Bobrowski
Odc. 3 „Morderstwo na dziesiątym piętrze” Katarzyna Puzyńska, czyta Olga Bołądź
Odc. 4 „Ludzie w autobusie” Małgorzata i Michał Kuźmińscy, czyta Mariusz Bonaszewski
Odc. 5 „Dwa kasztany w kieszeni” Marta Guzowska, czyta Przemek Bluszcz
Odc. 6 „Sasquatch" Igor Brejdygant, czyta Borys Szyc
Storytel to cyfrowa usługa abonamentowa, umożliwiająca streaming audiobooków na telefonach, tabletach i komputerach. Firma powstała w 2005 r. w Szwecji, w Polsce działa od lutego 2016. Obecnie ma ponad 700 tys. użytkowników w 13 krajach.
Z okazji premiery cyklu „Opowiem ci o zbrodni” Storytel Polska przygotował niespodziankę dla swoich użytkowników. Darmowy dostęp do platformy aż przez 30 dni. Wystarczy wejść na www.zbrodnia.storytel.pl

Opowiem ci o zbrodni

Opowiem ci o zbrodni. 6 autorów kryminałów przedstawia brutalne morderstwa w Storytel

okladkaSzyc_ZEWNETRZNA.jpg