Storytel z niezwykłą premierą serialową. Zobacz zwiastun „Autora bestsellerów” [WIDEO]

PREMIERA

Tego jeszcze nie było! Storytel Original prezentuje filmowy zwiastun nowego serialu według powieści Marcina Ciszewskiego. W rolę tytułowego „Autora bestsellerów” wcielił się Cezary Pazura. Cały serial jest już dostępny w aplikacji Storytel.

Storytel Original i Marcin Ciszewski prezentują historię najpopularniejszego pisarza w kraju, amanta, konesera trunków i kobiet, seksisty, którego śmiertelna diagnoza zmusza do zrewidowania swoich życiowych postaw.

PIERWSZY TRAILER DO SERIALU AUDIO

To już 22 produkcja serialowa Storytel, ale po raz pierwszy premierze serialu towarzyszy filmowy trailer, w którym obok Cezarego Pazury wystąpił m.in. Jacek Lenartowicz i Marcin Bosak.
ZOBACZ TRAILER
"AUTOR BESTSELLERÓW"

ZOBACZ TRAILER
"AUTOR BESTSELLERÓW"

Lubimy eksperymentować. Dlatego postanowiliśmy pójść o krok dalej i do produkcji serialowej audio dołożyć obraz, aby wprowadzić użytkownika w historię, jej klimat i najważniejszych bohaterów. Myślę, że Czarek Pazura wychowany na słuchowiskach z niesamowitą analizą postaci i znakomitym warsztatem, pozwala w pełni wejść w świat „Autora bestsellerów". Z naszych informacji wynika, że nikt na świecie nie produkuje jeszcze seriali audio, a co za tym idzie trailerów do nich. Dlatego jesteśmy bardzo ciekawi reakcji na to nowe podejście w biznesie audiobooków.

mówi Jakub Barzak, Marketing Manager, Storytel Polska

POZNAJ JEGO PUNKT WIDZENIA

"Autor bestsellerów" to dla Marcina Ciszewskiego nowa pisarska ścieżka. Znany z serii fabuł o współczesnych żołnierzach przenoszonych na fronty dawnych bitew oraz z powieści kryminalnych, autor tym razem przykłada lupę do własnego otoczenia, w opowieści o bestsellerowym pisarzu Jerzym Grobickim przedstawiając świat showbiznesowych elit i wielkich interesów środowiska kulturalnego.
Marcin Ciszewski.jpg

Pomysł na tę historię pojawił się jakieś dwa lata temu. Zmieniłem styl i gatunek literacki. „Autor bestsellerów” to powieść obyczajowa. Nie autobiografia, chociaż dzielę się tam moimi doświadczeniami. A ci, którzy czytali moje powieści historyczne czy kryminały, odnajdą w nowym serialu znane im postaci, które jednak tym razem odgrywają nowe role.

mówi Marcin Ciszewski, pisarz i autor scenariusza

Ciszewski gra z odbiorcą, mniej lub bardziej nawiązując do rzeczywistości i autentycznych postaci, każe nam również domyślać się, ile jego samego jest w Grobickim. W świecie celebrytów, skandali i wielkich pieniędzy rozgrywa się opowieść o miłości, której nikt się nie spodziewa, najmniej sam zainteresowany. Czy mając wszystko, tak naprawdę nie miał nic cennego? I czy wystarczy mu czasu, by odzyskać to, co niegdyś sam odrzucił?
Głosem autora bestsellerów przemówił Cezary Pazura. Aktor znany do tej pory z produkcji telewizyjnych i kinowych, wraca do serialu po kilku latach przerwy.
_KLU3282_1.jpg_KLU3833_1.jpg_KLU3126_2.jpg_KLU3941_1OK.jpg_KLU3517_3.jpg_KLU3080_1.jpg

Jerzy Grobicki może wywoływać skojarzenie z Hankiem Moody z Californication, ale „Autor bestsellerów” to dużo głębsza historia. Bohater zaprasza nas do swojego intymnego świata, dzieli się przemyśleniami, przyznaje do błędów, w końcu przechodzi przemianę.

mówi Cezary Pazura

SERIALE AUDIO CORAZ POPULARNIEJSZE

www.storytel.pl

Storytel Original to unikatowy projekt na rynku audiobooków – seriale do słuchania, czyli oryginalne historie, pisane specjalnie pod format audio. Każdy „sezon” to dziesięć odcinków, publikowanych jednocześnie, dzięki czemu użytkownik aplikacji może sam zdecydować, czy będzie dawkował sobie historię, czy skonsumuje cały sezon od razu.
Do końca roku Storytel zapowiada jeszcze kilka premier w ramach Storytel Original. Firma stawia na różnorodność gatunków. Dostępne są zarówno romanse i powieści obyczajowe, jak mroczne thrillery, powieści historyczne, a także humorystyczne fantasy i historie dla dzieci. Jak dotąd w tym roku najchętniej słuchanymi historiami były kryminały: „Mewka" Dominika Sokołowskiego, czytana przez Borysa Szyca oraz "Biel" Piotra Jedlińskiego, czytany przez Krzysztofa Gosztyłę.
W ramach promocji nowej produkcji Storytel przygotował dla nowych użytkowników aplikacji 30 dniowy, darmowy dostęp do całego serwisu. Więcej na www.autorbestsellerow.pl

Autor bestsellerów

Autor Bestsellerów. Premiera nowego serialu tej jesieni na podstawie powieści Marcina Ciszewskiego.

_KLU3833_1.jpg

_KLU3282_1.jpg

_KLU3517_3.jpg

_KLU3126_2.jpg

_KLU3976_1.jpg

okladka_AutorB.jpg

Gwiazdy ekranu w serialach do słuchania!

Seriale audio to nowy trend na rynku audiobooków. Dzięki odcinkowej formie i wciągającej fabule idealnie wpisują się w miejski styl życia i coraz częściej towarzyszą nam w aucie, podczas treningu, w domu i w podróży. W polskich produkcjach możemy usłyszeć dobrze znane głosy, m.in. Borysa Szyca czy Cezarego Pazury.
K2 przyciąga Polaków jak magnes. W Storytel premiera thrillera Emila Strzeszewskiego

Po wyprawie na K2 wraz z Andrzejem Bargielem, który jako pierwszy w historii zjechał z tego szczytu na nartach, Storytel Original wraca na Górę Gór. Tym razem w emocjonującym thrillerze, opisującym walkę o miano pierwszego zimowego zdobywcy tego ośmiotysięcznika.
Posłuchaj jak Bargiel zdobywa K2! Niezwykłe słuchowisko z historycznej wyprawy

Andrzej Bargiel zdobył K2 i zjeżdża na nartach z drugiego najwyższego szczytu Ziemi. Relację z tej historycznej wyprawy po raz pierwszy można śledzić na bieżąco dzięki słuchowisku Storytel Polska.
Niezwykły człowiek w eksperymantalnym projekcie Storytel Polska

Trwa wyprawa Andrzeja Bargiela na K2. Jego celem jest zjazd na nartach z drugiego najwyższego szczytu na ziemi. Nie udało się to do tej pory nikomu na świecie. To druga próba zrealizowania wyzwania, ale po raz pierwszy relację z tej niezwykłej wyprawy możemy usłyszeć w formie audiobooka w odcinkach. Czegoś takiego jeszcze nie było! Kolejny odcinek jest już dostępny w aplikacji Storytel.