K2 przyciąga Polaków jak magnes. W Storytel premiera thrillera Emila Strzeszewskiego

PREMIERA

Po wyprawie na K2 wraz z Andrzejem Bargielem, który jako pierwszy w historii zjechał z tego szczytu na nartach, Storytel Original wraca na Górę Gór. Tym razem w emocjonującym thrillerze, opisującym walkę o miano pierwszego zimowego zdobywcy tego ośmiotysięcznika.

Emil Strzeszewski w "Na pękniętym białym tle" zawarł swoją miłość do gór i wspinaczki, a wspierany merytorycznie przez Włodka Kierusa (uczestnika wyprawy na Nanga Parbat, zdobywcę Chan Tengri i Ama Dablam, instruktora wspinaczki), starał się oddać realizm K2. Efekt to thriller pełen cliffhangerów - niekiedy dosłownie.
Storytel Original

"Na pękniętym białym tle"

Zimą szczytu K2 nie oglądał jeszcze żaden człowiek. Próbowało wielu, niektórzy z nich na zawsze pozostali na Górze Gór jako przestroga dla kolejnych śmiałków. Mimo to, wyścig o miano zimowego zdobywcy ostatniego z ośmiotysięczników wciąż trwa. Szymon Hel i Piotr Badoff mają zamiar odgrywać w nim główne role. „Na pękniętym białym tle” Emila Strzeszewskiego to fabularna opowieść o ambicji przewyższającej nie tylko górę, ale i samych ludzi. To historia zmagań z naturą, a także własnymi słabościami. W serialu Storytel Original strome zbocza K2 stają się miejscem pełnym heroizmu, ale i pozbawionym moralności. Ta opowieść o surowych ludziach i ich walce z surowym szczytem sprawi, że poczujecie na karkach zimny oddech Karakorum.

Czyta - Piotr Zelt - Storytel

Audiobooki w Twoim telefonie. Posiadamy tysiące audiobooków wszystkich gatunków literackich. Słuchaj książek, podczas joggingu, monotonnej pracy fizycznej lub codziennych dojazdów do pracy. Wersja próbna dla wszystkich nowych użytkowników!

"Na pękniętym białym tle" to już 23 produkcja własna dostępna w aplikacji Storytel. W roli lektora usłyszymy tym razem Piotra Zelta. Historia składa się z 10 odcinków i napisana została specjalnie pod format audio. Obok słuchowiska z tegorocznej, historycznej wyprawy Andrzeja Bargiela na K2 to kolejna produkcja Storytel Original, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom gór.
Storytel to cyfrowa usługa abonamentowa, umożliwiająca streaming audiobooków na telefonach, tabletach i komputerach. Firma powstała w 2005 r. w Szwecji, w Polsce działa od lutego 2016. Obecnie ma ponad 700 tys. użytkowników w 13 krajach, W aplikacji jest już ponad 3 tys. książek po polsku i ponad 35 tys. tytułów angielskojęzycznych. www.storytel.pl

Wydawca - -Storytel-Origina - Storytel

"Na pękniętym białym tle" - PREMIERA - informacja prasowa.docx

Na pękniętym białym tle_S01E01.doc

doc | 200 KB

Na pękniętym białem tle.jpg

Gwiazdy ekranu w serialach do słuchania!

Seriale audio to nowy trend na rynku audiobooków. Dzięki odcinkowej formie i wciągającej fabule idealnie wpisują się w miejski styl życia i coraz częściej towarzyszą nam w aucie, podczas treningu, w domu i w podróży. W polskich produkcjach możemy usłyszeć dobrze znane głosy, m.in. Borysa Szyca czy Cezarego Pazury.
Storytel z niezwykłą premierą serialową. Zobacz zwiastun „Autora bestsellerów” [WIDEO]

Tego jeszcze nie było! Storytel Original prezentuje filmowy zwiastun nowego serialu według powieści Marcina Ciszewskiego. W rolę tytułowego „Autora bestsellerów” wcielił się Cezary Pazura. Cały serial jest już dostępny w aplikacji Storytel.
Posłuchaj jak Bargiel zdobywa K2! Niezwykłe słuchowisko z historycznej wyprawy

Andrzej Bargiel zdobył K2 i zjeżdża na nartach z drugiego najwyższego szczytu Ziemi. Relację z tej historycznej wyprawy po raz pierwszy można śledzić na bieżąco dzięki słuchowisku Storytel Polska.
Niezwykły człowiek w eksperymantalnym projekcie Storytel Polska

Trwa wyprawa Andrzeja Bargiela na K2. Jego celem jest zjazd na nartach z drugiego najwyższego szczytu na ziemi. Nie udało się to do tej pory nikomu na świecie. To druga próba zrealizowania wyzwania, ale po raz pierwszy relację z tej niezwykłej wyprawy możemy usłyszeć w formie audiobooka w odcinkach. Czegoś takiego jeszcze nie było! Kolejny odcinek jest już dostępny w aplikacji Storytel.