Gwiazdy ekranu w serialach do słuchania!

SERIALE AUDIO

Gwiazdy ekranu w serialach do słuchania!

Seriale audio to nowy trend na rynku audiobooków. Dzięki odcinkowej formie i wciągającej fabule idealnie wpisują się w miejski styl życia i coraz częściej towarzyszą nam w aucie, podczas treningu, w domu i w podróży. W polskich produkcjach możemy usłyszeć dobrze znane głosy, m.in. Borysa Szyca czy Cezarego Pazury.

10 odcinków w sezonie, publikowanych na platformie tego samego dnia, dzięki czemu przyjemność może być dozowana lub skonsumowana w jeden weekend. Seriale do słuchania to propozycja serwisu Storytel.pl, streamingującego audiobooki.

Więcej emocji…

Według upublicznionych w tym roku badań, ludzie odczuwają więcej emocji słuchając tylko audio serialu, niż faktycznie oglądając jego ekranową adaptację.* Tętno przyspiesza, a temperatura ciała rośnie, gdy wyobraźnia ma tak duże pole do popisu. Historie tworzone pod audio są unikatowe, a ich dodatkowym atutem są lektorzy. Coraz częściej są to serialowe gwiazdy, znane w Polsce z małego i dużego ekranu.

Szyc, Pazura, Zelt

Tej jesieni w serialu audio zadebiutował Cezary Pazura, który wcielił się w postać głównego bohatera „Autora bestsellerów”. To historia w klimacie „Californication”, osadzonego w polskich realiach, napisana przez Marcina Ciszewskiego. Po raz pierwszy serial audio połączono z obrazem, przygotowując filmową zapowiedź produkcji, która trafiła do internetu i multipleksów.
"AUTOR BESTSELLERÓW" TRAILER

Rekordy popularności na platformie bije współczesny kryminał „Mewka” Dominika Sokołowskiego, czytany przez Borysa Szyca, który w wynikach słuchalności rywalizuje z audiobookami Remigiusza Mroza czy Kasi Nosowskiej. Natomiast miłośników gór i adrenaliny może zaciekawić nowy thriller Emila Strzeszewskiego „Na pękniętym białym tle”, czytany przez Piotra Zelta, lub eksperymentalne słuchowisko z historycznej wyprawy Andrzeja Bargiela, który jako pierwszy człowiek na świecie zjechał w tym roku na nartach z K2.
Mewka.jpgautor bestsellerow okladka.jpgATAK2.jpgNa pękniętym białem tle.jpg

Aplikacja dla każdego

Wśród lektorów seriali Storytel Original usłyszeć można także Grażynę Wolszczak, Andrzeja Chyrę, Julię Kamińską, Antoniego Pawlickiego, Piotra Głowackiego i Szymona Bobrowskiego. W tej chwili w aplikacji dostępne są 23 sezony różnych seriali audio, od romansów i mrocznych thrillerów, przez humorystyczne fantasy, opowieści historyczne i obyczajowe, aż po historie dla dzieci. Miesięcznie na platformie pojawiają się średnio trzy nowe produkcje.
Storytel to cyfrowa usługa abonamentowa, umożliwiająca streaming audiobooków na telefonach, tabletach i komputerach. Firma powstała w 2005 r. w Szwecji, w Polsce działa od lutego 2016. Obecnie ma ponad 700 tys. użytkowników w 13 krajach.
_KLU3976_1.jpg

*Badanie Londyńskiego Uniwersytetu (UCL) i Audible z czerwca 2018 roku https://www.thebookseller.com/futurebook/neuroscience-research-shows-audiobooks-are-more-emotionally-engaging-film-and-tv-816301

Gwiazdy ekranu w serialach audio - IP.docx

_KLU3976_1.jpg

_KLU3517_3.jpg

Mewka.jpg

autor bestsellerow okladka.jpg

ATAK2.jpg

K2 przyciąga Polaków jak magnes. W Storytel premiera thrillera Emila Strzeszewskiego

Po wyprawie na K2 wraz z Andrzejem Bargielem, który jako pierwszy w historii zjechał z tego szczytu na nartach, Storytel Original wraca na Górę Gór. Tym razem w emocjonującym thrillerze, opisującym walkę o miano pierwszego zimowego zdobywcy tego ośmiotysięcznika.
Storytel z niezwykłą premierą serialową. Zobacz zwiastun „Autora bestsellerów” [WIDEO]

Tego jeszcze nie było! Storytel Original prezentuje filmowy zwiastun nowego serialu według powieści Marcina Ciszewskiego. W rolę tytułowego „Autora bestsellerów” wcielił się Cezary Pazura. Cały serial jest już dostępny w aplikacji Storytel.
Posłuchaj jak Bargiel zdobywa K2! Niezwykłe słuchowisko z historycznej wyprawy

Andrzej Bargiel zdobył K2 i zjeżdża na nartach z drugiego najwyższego szczytu Ziemi. Relację z tej historycznej wyprawy po raz pierwszy można śledzić na bieżąco dzięki słuchowisku Storytel Polska.
Niezwykły człowiek w eksperymantalnym projekcie Storytel Polska

Trwa wyprawa Andrzeja Bargiela na K2. Jego celem jest zjazd na nartach z drugiego najwyższego szczytu na ziemi. Nie udało się to do tej pory nikomu na świecie. To druga próba zrealizowania wyzwania, ale po raz pierwszy relację z tej niezwykłej wyprawy możemy usłyszeć w formie audiobooka w odcinkach. Czegoś takiego jeszcze nie było! Kolejny odcinek jest już dostępny w aplikacji Storytel.